Dubai heeft een topjaar achter de rug

January 29, 2024

2023 was een buitengewoon jaar voor Dubai's toerisme-industrie, waarbij de stad zijn hoogste jaarlijkse toeristenbezoek ooit registreerde. Met 17,15 miljoen internationale overnachtingsbezoekers overtrof Dubai zijn vorige record van 16,73 miljoen bezoekers in 2019. Deze indrukwekkende groei van 19,4% ten opzichte van de 14,36 miljoen toeristische aankomsten in 2022 illustreert Dubai's ongeëvenaarde aantrekkingskracht en de effectieve strategieën om het toerisme te bevorderen.

Dubai's aanhoudende succes is grotendeels te danken aan zijn vermogen om voortdurend diverse en vernieuwende reis- en toeristische ervaringen te bieden die een breed scala aan bezoekers aanspreken. De stad heeft zichzelf gepositioneerd als een belangrijk groeipunt in het mondiale toeristische landschap, ondersteund door de Dubai Economic Agenda D33, die tot doel heeft de stad te consolideren als een van de top drie wereldsteden voor zowel zaken als vrije tijd​​.

De toeristische sector in Dubai profiteerde ook van een reeks wereldwijde erkenningen, waaronder de titel van 's werelds meest populaire bestemming voor vakantiegangers in de Tripadvisor Travellers' Choice Awards 2023, en de erkenning als de drukste internationale passagiershub door Dubai International Airport​​.

De groei van het toerisme werd verder ondersteund door robuuste economische momentum in de emiraat, met significante stijgingen in zowel werkgelegenheid als voorraadniveaus in de niet-olie private sector van Dubai, wat wijst op een gezonde en groeiende economische omgeving​​.