Een pak coronamaatregelen voor reizigers op de schop

June 12, 2022

Wat gaat het plots snel. Verschillende landen hebben recent hun laatste coronamaatregelen voor reizigers afgeschaft. We zetten de meest recente wijzigingen even op een rij.

Voor reizen naar Cyprus gelden vanaf 1 juni geen toelatingseisen meer. De enige maatregel is dat een mondkapje alleen nog verplicht is op het openbaar vervoer (bus/taxi). Enkel de normale reisdocumenten zijn vereist (Paspoort/ID kaart en boardingpass). 

Eveneens sinds 1 juni hebben vakantiegangers naar Italië geen coronapas meer nodig om het land binnen te komen. Reizigers hoeven dus niet meer aan te tonen dat ze gevaccineerd, getest of hersteld zijn.

Turkije verplicht reizigers die geen vaccinatiebewijs kunnen tonen niet langer om een negatieve PCR- of sneltest voor te leggen. Het dragen van een mondkapje in ziekenhuizen en op het openbaar vervoer is er wel nog verplicht. Buiten is het niet langer nodig een mondmasker te dragen. De afstandsregel van 1,5m blijft wel van tel.

Sinds 5 juni hoeven bezoekers die aankomen op Curaçao geen Passenger Locator Card (PLC) meer te tonen. Hiermee vervalt de laatste Covid-19 maatregel voor het reizen naar het eiland. Wel blijft het belangrijk om voor vertrek de Digital Immigration Card in te vullen op dicardcuraco.com.

Ook Duitsland liet recent weten dat vanaf 1 juni geen coronabewijs meer nodig is.

Er bestaan geen restricties meer om te reizen van België naar Spanje; het is niet verplicht een controleformulier in te vullen noch een certificaat of testresultaat voor te leggen.

In eigen land, Kroatië, Oostenrijk, de Scandinavische landen, Slovenië, Tsjechië, Zwitserland, Luxemburg, Griekenland, Groot-Brittannië en Ierland gelden nu al even geen inreisbeperkingen meer.

Andere populaire vakantielanden als Frankrijk, Malta en Portugal verlangen nog wel een coronapas. 

De meest recente maatregelen voor je favoriete vakantiebestemming kan je hier vinden: https://diplomatie.belgium.be/nl/Diensten/Op_reis_in_het_buitenland/reisadviezen