Recorduitgaven aan zakenreizen verwacht in 2024

August 09, 2024

De zakenreisindustrie herstelt zich snel na de pandemie en stevent af op een nieuw record. Volgens het laatste GBTA Business Travel Index Rapport zal de wereldwijde uitgave aan zakenreizen in 2024 naar verwachting $1,48 biljoen bedragen, wat de eerdere piek van $1,43 biljoen in 2019 overtreft. Dit herstel, gedreven door een stabiele wereldeconomie en hernieuwde vraag, biedt interessante inzichten voor Europese zakenreizigers en travel arrangers.

Wereldwijd meldt ongeveer 64 procent van de zakenreizigers dat hun uitgaven voor zakenreizen zijn toegenomen ten opzichte van 2023, hoewel 37 procent een strenger reisbeleid ervaart dan voor de pandemie.

Herstel van Zakenreizen in Europa:
In 2023 zagen we al een significante groei in de uitgaven aan zakenreizen in Europa, met een stijging van 33% ten opzichte van het voorgaande jaar. Deze trend zet door in 2024, waarbij Europa blijft profiteren van de economische stabiliteit en de terugkeer naar pre-pandemische reispatronen. Vooral West-Europa speelt hierin een cruciale rol, met een verwachte verdere groei in zakenreisuitgaven.

Wat betekent dit voor de Europese zakenreiziger?
Voor Europese zakenreizigers betekent dit herstel dat ze weer vaker op pad gaan voor werk, met als belangrijkste doelen het bijwonen van seminars, trainingen en conferenties. Volgens het GBTA-onderzoek onder 4.100 zakenreizigers wereldwijd, geven Europese reizigers prioriteit aan zowel comfort als kostenbewustzijn tijdens hun reizen. Van de respondenten vond 81% hun laatste zakenreis zeer (46%) of redelijk (35%) de moeite waard voor het behalen van zakelijke doelstellingen.vOpvallend is dat 22% van de Europese zakenreizigers bij hun reisbeslissingen ook rekening houdt met het verminderen van hun CO2-voetafdruk, een hoger percentage dan in andere regio’s.

Bron:Gebaseerd op het GBTA Business Travel Index Rapport 2024.

Categories:zakenreizen